Een dag aan zee, maar dan anders

Knokke is altijd de moeite voor een uitstapje naar zee. Er valt immers ook veel te doen wanneer het te koud is om op het strand te liggen, of je geen zin hebt om te gaan shoppen. Op een herfstige zondag had ik vier doelen in mijn hoofd.

1. Koffie, een taartje en een leuke babbel bij L’Amuzette

l'amuzette knokke concept store

Jullie weten al langer dat Le Muzée de L’AmuZette één van mijn favoriete plekjes in Knokke is. Voor een latte, homemade lemonade, en een taartje. Terwijl V. zat te tokkelen op zijn laptop dronk hij een Taras Boulba, een Brussels biertje van La Brasserie de la Senne. Het verhaal van wie die Taras eigenlijk was kregen we er gratis bij!

2. Wandelen in het Koningsbos

koningsbos knokke boswandeling

Toen ik klein was, gingen we soms wandelen in de bossen van Knokke. Intussen is er veel veranderd en moet je goed zoeken naar een plekje om in het bos te geraken. We parkeerden in de straat Fort St-Pol en volgden het bospad naar links. Uiteindelijk komt je op de Blinckaertberg. Geen al te lange wandeling maar wel heel gezellig en mooi!

3. De Zwinbosjes met Galloway-runderen

knokke zwinbosjes galloway runderen grote harige bruine koe

De paden door de Zwinbosjes werden recent volledig vernieuwd. Ik wilde er vooral naartoe om de coole bruine koeien te zien, de Galloway runderen uit Schotland. Je start best in de Graaf Leon Lippensdreef, dan heb je een duidelijk beeld waar je naartoe gaat. Je ziet er paarden, en we konden dicht tegen een Galloway stier komen. Wat een prachtige beesten!

bruine harige koe galloway rund

4. En last but not least, de zee…

Afsluiten deden we met een strandwandeling. In de herfst is er veel minder volk aan zee dan in de zomer, en hoewel het in het binnenland aan het regenen was, kon ik in Knokke mijn zonnebril gebruiken. Lekker ingeduffeld uitwaaien op het strand, heerlijk!

knokke strandwandeling

Gaan jullie soms naar zee buiten de zomer?

Liefs,

SVRine

x x x

Lees zeker ook: Knokke op zondag – mijn shopping route!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.