Lasagne van gerookte zalm en courgette, met een geheime smaakmaker!

lasagne zalm courgette sandra bekkari gravad lax dille

Voor mijn jarige mama kocht ik ‘Nooit meer diëten 4’ van Sandra Bekkari. Uiteraard kon ik het niet laten om het boek ook zelf eens te doorbladeren. Het recept voor ‘Lasagne van courgette met gerookte zalm, spinazie en ricotta’ trok mijn aandacht. Ik had echter niet (genoeg van) alle ingrediënten in huis, en ricotta vind ik sowieso maar niets. Ik maakte er dus mijn eigen versie van! En op het einde voegde ik er ook nog een geheim ingrediënt aan toe…

Voor de // staan de originele ingrediënten, na de // staat wat ik er van gemaakt heb.

Ingrediënten

 • 1 grote courgette
 • olijfolie
 • 1 kleine ui // een halve grote
 • 1 teentje look
 • 200 g jonge spinazie // een restje diepvriesspinazie + ik voegde nog een stuk prei toe en enkele broccoliroosjes
 • 100 gram ricotta // een pot Griekse yoghurt waar je naar eigen smaak uit schept
 • gemalen kaas // geraspte kaas
 • 1 eetlepel groene pesto
 • 100 gram gerookte zalm // hoeveel je maar wil uit zo’n pakske
 • dille
 • 1 eetlepel pijnboompitten // een mix van walnoten en zonnebloempitten
 • extra: gravad lax saus, een groene saus met dille, vooral bekend in Scandinavië. Daar vind je ze overal, in België weet ik het eigenlijk niet…

How to make it?

Verwarm de oven voor op 180°.

Snijd de courgette in de lengte door tot dikke plakjes van een halve centimeter. Dep af met keukenpapier en bestrooi met zout om het vocht er uit te trekken. Zet de courgetteplakjes opzij.

Zet een pan op het vuur en verwarm de olijfolie. Stoof de ui en look aan. Voeg de spinazie toe, de prei en de de broccoliroosjes. Als er zich wat te veel vocht ontwikkelt, kan je de groenten afgieten door een zeef.

Voeg (minimum) twee lepels Griekse yoghurt toe aan de groenten. Bestrooi met de nootmuskaat en zwarte peper.

Beleg de bodem van je ovenschaal met courgetteplakken. Bestrijk de courgettes met wat extra Griekse yoghurt, en beleg met een laagje groentenmengsel. Bedek opnieuw met courgetteplakjes en leg er enkele sneetjes gerookte zalm op. Strooi wat dille, spuit wat gravad lax saus, en bedek opnieuw met courgetteplakjes. Herhaal deze volgorde tot je ingrediënten op zijn.

Strooi de gemalen of geraspte kaas en het notenmengsel over het geheel.

Zet 20 à 25 minuten in de oven op 180°.

Zo lekker, ik zweer het u, ZO lekker!

Probeer het eens uit en laat me weten hoe het was! 🙂

Liefs,

SVRine

x x x

2 thoughts on “Lasagne van gerookte zalm en courgette, met een geheime smaakmaker!

  1. Keitof Evi! Als er één gerecht is waar ik dolenthousiast over word, is het dit wel! 🙂 En het is altijd leuk als mijn extra experiment goed uitdraait, oef!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.