10 doodgewone dingen die mijn hart doen zingen

legoland billund frietjes denemarken

De rubriek ‘Doodgewone dingen’ staat elke week op de laatste pagina van De Standaard Magazine. Kelly pent er de geluksmomenten neer van bekende (of iets minder bekende) medemensen. Ook zag ik deze persoonlijke blogpost al eerder langskomen bij Nina, Talitha, Evi en Liese. Hieronder vind je mijn lijst van kleine gelukskes!

1. Een palmboom zien

Vanaf het moment dat ik in het buitenland één palmboom zie, denk ik: Yes, ‘t is vakantie! Zie ik er één in België, tovert hij ook een glimlach op mijn gezicht, want ik denk dat het best moeilijk is om ze hier in leven te houden! Ik wil me er ooit wel eens aan wagen, voor de instant vakantiesfeer at home!

2. Toffe gesprekken hebben met nieuwe mensen, ofte Socializen

Ik ken redelijk wat mensen die niet tot mijn vaste vriendenkring behoren, maar als ik ze dan toch nog eens tegenkom, vind ik dat altijd superfijn. Waar zijn ze mee bezig, is er iets veranderd in hun leven? Hé je hebt ook leuke vrienden bij, aangenaam, ik ben Séverine. Toen ik jonger was, kon ik die skill vaker botvieren op café of op events als een Aper’eau, maar je weet hoe dat gaat met de jonge dertigers. Zijn we na zo’n leuke avond vrienden voor het leven? Waarschijnlijk niet. Gaan we nog eens afspreken? Zou keitof zijn! Ik geniet er sowieso nog dagenlang van na.

3. Zwemmen in openlucht

Zwemmen in stadsdokken, in iets te koud water of in onze Noordzee, ik word er ZO blij van! Laat me geen twintig baantjes trekken in een chlorig gemeentezwembad (aquagym vind ik dan weer wel tof!), maar als het buiten is, ben ik dolgelukkig! In India zwom ik in het smerigste zwembad ooit. Maar het hotel had-nu-eenmaal-een-zwembad-dus-ik-moest-en-zou-er-in-gaan. Achteraf vroeg ik me wel af of ik geen vieze ziekte had opgelopen, maar volgens de hoteldirecteur was het enkel maar wat stof, dus da’s dan in orde hé!!

(Voor de rest enkel hartjes voor India hoor!!)

4. Water zien in het algemeen

Een restaurant met een terras langs de Leie, fietsen langs de Schelde, uitzicht op de zee, I love it! Ik leef al heel mijn leven in Temse op een boogscheut van de Schelde, en bracht heel veel van mijn jeugdige weekends door aan de Belgische kust. Ik denk dat mijn fascinatie voor water daarvandaan komt. Het maakt me rustig, en water geeft me een gevoel van vrijheid en ruimte. Ik weet dat ik ooit als kind heb gezegd: ‘hoezo kan je in de zomer op vakantie gaan naar Oostenrijk, dat kan toch niet, dat ligt niet aan de zee!!’

5. Geslaagd achteruit inparkeren

Ik vermijd zoveel mogelijk om het te doen, maar als ik er echt niet onderuit kan, adem ik eens heel diep in voor ik er aan begin. Nu, mijn Golfie zit vol snufjes die parkeren tegenwoordig ‘heel gemakkelijk’ maken, maar toch ben ik apetrots als ik mooi parallel geparkeerd sta in een kleine plek! Vorige week nog heb ik luidop gemeld aan mijn lief dat ik het toch wel goed had gedaan hé! Golfie is trouwens zo slim dat hij (bijna) helemaal zelf kan parkeren, maar dat snufje gebruik ik niet. Dan zou mijn parkeervaardigheid alleen maar verminderen en dat wil ik niet.

6. Een berichtje krijgen met een voorstel om iets te doen

En denken: yes, ze zien mij nog graag. Mocht je altijd zelf het initiatief moeten nemen tot contact, zou je daar eens aan beginnen twijfelen.

7. Een lekker koekske krijgen bij koffie of thee

En er dan ook duivels hard van genieten. Tegelijk ook zeer ontgoocheld zijn als het een onleuk koekske is! Dan daalt de bar of restaurant ineens een paar trappen in mijn achting. Het geven van koekskes bij een warme drank is trouwens iets typisch Belgisch, er zijn niet zoveel andere landen waar ze dat doen. Shame on them!

8. Een culinaire smaaksensatie krijgen

Mijn eetpatroon is de laatste tijd heel erg veranderd, sinds ik op health retreat ging. Gezonder, meer groenten, meer doordacht. Maar toen ik in Goes bitterballen at die met Leffe-bier gemaakt waren, Oh my – die waren zo heerlijk! Meestal vind ik de Nederlandse ‘huisgemaakte bitterballen’ dik tegenvallen in vergelijking met die uit een diepvrieszak van Mora, maar die van Restaurant Hector in Goes verdienen het om wereldberoemd te zijn! We aten twaalf stuks met ons twee, en we hadden eigenlijk nog zin in meer. Compleet in contradictie met zin twee van deze alinea, zo ben ik dan ook weer!

9. Maxi-versies van gebruiksvoorwerpen

Mijn zus is in Frankrijk met haar gezin ergens op een gigantisch grote bank gaan zitten en ik vond het hilarisch.

10. The power of social media

Mijn lief vindt dat ik te veel tijd spendeer op sociale media, maar ik vind het echt een toevoegde waarde in mijn leven. Ik leerde door Instagram al nieuwe mensen kennen die in het echte leven even leuk zijn als online! Door iemand te volgen, weet je een beetje wat er in zijn of haar leefwereld gebeurt, en als er dan eens een ontmoeting komt, heb je al enkele gespreksonderwerpen. Soms denk ik: ‘die zal me wel niet (her)kennen’, gevolgd door ‘Heeeey Séverine, wat leuk dat je hier bent!!’, amai, dat vind ik zooo tof!

Wat zijn voor jou de Doodgewone dingen die je hart doen zingen? Heb je ook een blogpost geschreven? Laat een linkje achter in de comments en ik kom lezen!

Liefs,

SVRine

x x x

4 thoughts on “10 doodgewone dingen die mijn hart doen zingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.