Geef jezelf een Powerboost met Claudia Van Avermaet!

powerbody powerboost claudia van avermaet
Bron: The Power Loft

Eind februari organiseerde Best Pittig Temse een lezing van Claudia Van Avermaet in de Roxy in Temse. Claudia Van Avermaet is de zus van Greg Van Avermaet, onze Belgische trots onder de wielrenners. Claudia is sinds enkele jaren actief als gezondheidscoach. Ze bracht al 4 boeken uit, geeft yogalessen, en je kan zelfs met haar op vakantie gaan. De Van Avermaets zijn afkomstig uit Hamme, en Claudia vond het duidelijk fijn om eens niet te ver van huis een lezing te geven.

De locatie – Roxy in Temse

In de Roxy word ik altijd overvallen door een vleugje nostalgie: ik stond er als 8-jarige op het podium in het toneel ‘De tovenaar van Oz’, en als puber ging ik er vaak naar de film voor 2 euro.

claudia van avermaet powerbody powerpoost best pitting roxy temse

Kom hier met die Powerbody!

Maar als 33-jarige heb ik andere katten te geselen. Door mijn vaak ontsporende streven naar een gezondere levensstijl, was ik zeer benieuwd naar wat Claudia ons kon bijleren. Het komt erop neer dat je aan je gezonde geest in een gezond lichaam kan werken, door gezonde voeding, lichaamsbeweging, maar ook door je mindset. Vermits ik dit soort onderwerpen al een tijdje volg, wist ik al veel, zoals

 • qua eten mag alles, maar doe het met mate
 • eet en drink geen light producten, geniet gewoon van de ”real deal’
 • yoga is keigoed voor je lijf en je mind, joepie!
 • Je slaap in superbelangrijk. Als je enkel ademt door je linkerneusgat, zou je sneller in slaap vallen (maar bij mij lukt dat toch niet hoor)
claudia van avermaet powerboost
Bron: The Power Loft

Wat ik bijleerde van Claudia Van Avermaet

 1. Maak eens zelf komkommersap en seldersap. Het is niet lekker maar werkt als een detox en haalt giftige stoffen uit je lever
 2. Lees de etiketten na van wat je koopt: koekjes zouden bv. maar tussen de 20 en 40 gram koolhydraten mogen bevatten om gezond te zijn. En alles wat eindigt op -ose is suiker, dus als er 4 soorten -oses plus nog een siroop in je product zitten, weet je het wel…
 3. Ga wandelen in het bos : bomen geven een stof af die insecten wegjaagt. Als wij het inademen, geeft het een boost aan ons immuunsysteem en word je dus sterker tegen ziektes!
 4. Verbeter je lichaamshouding en gebruik de buikademhaling. Een betere ademhaling zorgt voor een beter welzijn in het algemeen. Dit vond ik heel leuk om te horen, want ik ben onlangs zelf begonnen met mijn manier van praten en ademhalen te verbeteren bij topper Charlotte van Logopedie Spoor Noord! En wat doen we daar? De buikademhaling aanleren! Ook maagproblemen en stress zijn een aanslag op je stem.
 5. Je lymfesysteem, dat de afvalstoffen verwijdert uit je lichaam, valt al uit na 1 uur stilzitten. Slechte stoffen worden dan niet meer afgevoerd. Hier schrok ik toch even van. Door mijn grotendeels zittende job zal mijn lymfesysteem niet al te veel afvoeren. De raad om elk uur dat wandelingetje te doen naar de printer of de koffiemachine is dus geen fabeltje. Maar ook je oksels masseren zou helpen, grappig!
Claudia van avermaet powerboost powerbody
Bron: The Power Loft

Claudia heeft al 4 boeken met recepten, work-outs, yoga-oefeningen en tips voor mindfulness.

Kenden jullie Claudia en haar boeken al? Lees ook mee op Claudia’s website om meer te weten te komen.  

SVRine

x x x

4 thoughts on “Geef jezelf een Powerboost met Claudia Van Avermaet!

 1. Interessante madame, vind ik toch wel. Je haalt er uiteindelijk uit wat je wil hè, uit dit soort dingen. Zelf heb ik een hekel aan yoga en mindfulness, maar ik ben wel benieuwd naar haar recepten!

 2. Hey Anne, ja hé, ik vond het echt leuk om de 3 zaken gecombineerd te zien! Food, Sport en Mind. Heb je al eens vinyasa yoga geprobeerd? Dat is echt sport en helemaal niet zweverig ofzo 🙂

 3. Ik heb yoga uitgeprobeerd, en kennisgemaakt met mindfulness, en ik weet gewoon dat het niks voor mij is. Ik fiets (als het weer wat meer meewil), ben nogal gesteld op alleen sporten, en breien en naaien is voor mij wat voor een ander yoga is. Ik blijf in beweging (dan heb ik het vooral over naaien), mijn hersenen worden intensief gebruikt, en ik maak mooie dingen. Ik moet me daar goed op concentreren en ben bezig met 1 ding. Het is wat me goed doet voelen. Toch in de mate van het mogelijke 🙂 Het is sowieso een bezigheid die ook voldoening geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.