Studio Tarara – Back to the 90’s op VTM

studio tarara shelter vtm
Bron: Instagram Studio Tarara

 

Als rasechte 90’s girl ben ik een grote fan van de serie Studio Tarara die sinds 12 februari elke dinsdag op VTM te zien is. Kijken jullie ook?

5 redenen om elke dinsdag naar Studio Tarara te kijken

1.Studio Tarara is de allereerste dramareeks van productiehuis Shelter, dat we kennen van ‘Wat als?‘ en ‘Benidorm Bastards‘. Onlangs kregen ze hun 3e internationale Grammy in New York voor ‘Hoe zal ik het zeggen?’ Amusement van de bovenste plank dus! En in Studio Tarara trekken ze die lijn van hoge kwaliteit gewoon door.

2. Studio Tarara speelt zich zogezegd af bij VTM aan de Medialaan 1, in 1993, toen de zender superpopulair was. Je gaat mee achter de schermen van het sketch-programma Studio Tarara, maar ook bij het Rad van Fortuin. (ook bekend als Zat van Fortuin) Bart Kaëll doet mee, en Frances Lefebure is de ‘Aurore’ van dienst. Een klein gedachtenstreepje wel: was het in 1993 niet Walter Capiau die nog aan het rad draaide?

3. Nostalgie ten top: de kandidaten van het Rad van Fortuin  kiezen hun wasmachine of stereoketen op tv en de Gouden Gids is een begrip in Vlaanderen, gsm’s waren er nog niet. Koen De Graeve gaat joggen in zo’n lelijke blinkende roze jogging, en wil de bekende witte zetel kopen van IKEA (voor 7.999 Belgische frank) die ook nog altijd op mijn slaapkamer staat. Ze spelen met een Gameboy, kijken naar Waagstuk en praten over Familieraad. Alle auto’s zijn 90’s proof (de Golf, die Saab!) en de schminkstoel heeft nog een ingebouwde asbak. De knuffel van Amedee, de groene mascotte van VTM uit die tijd, is het cadeautje dat het publiek van Studio Tarara meekrijgt naar huis.

4. Steengoeie acteurs: Studio Tarara zit vol talent. Koen De Graeve, Ruth Beeckmans en Peter Van den Begin spelen fantastisch. Ze wisselen af tussen de comedy van het sketchprogramma Studio Tarara en het drama van de serie alsof het niets is. Geert Van Rampelberg is onmisbaar als lullende publieksopwarmer, en ook de onbekendere acteurs (Janne Desmet als Chrstine) spelen de pannen van het dak.

5. De muziek: partyen met 2 Unlimited, Robin S., Ace of Base en chillen met The Connels (74-75) en Mister Big (To be with you, die moest ik even Shazam’en), ik vind dat heerlijke muziek. En ze zingen Happy Birthday in de versie van Walters verjaardagsshow. Hopelijk komt er een cd of playlist met de soundtrack van Studio Tarara?

En er is nog veel om naar uit te kijken. We weten dat er iemand dood zal gaan, maar wie is het? Hoe groot wordt de rol van Boris Van Severen, en wat gaat er volgende week gebeuren in Tien om te Zien?  Laura Tesoro en Olga Leyers doen alvast mee als achtergronddanseresjes. En Studio Tarara gaat een Gouden Oog krijgen! In tijden van Netflix zijn dat allemaal goeie redenen om net als in de 90’s stipt op dinsdag om 20u30 klaar te zitten voor de buis voor een nieuwe Studiooooo Taraaaaara.

Liefs,

SVRine

x x x

P.S: Je kan de afleveringen ook online (her)bekijken via de VTM app.

 

 

 

2 thoughts on “Studio Tarara – Back to the 90’s op VTM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.