Isla Holbox – het paradijs van Mexico

Isla holbox yucatan mexico blog golf kart

 

Onze prachtige rondreis in Yucatán, Mexico, sloten we af op Isla Holbox, het blotevoeteneiland. Je spreekt het uit als ‘holbosj’. Ik koos Isla Holbox als afsluiter omdat het moeilijker bereikbaar is dan andere eilanden, en er dus hopelijk minder toeristen zouden zijn! Het ligt in het noorden van Yucatán, in de Golf van Mexico. Isla Holbox is prachtig mooi, heel kleurrijk en het heeft een wondermooie zonsondergang. Er zijn geen auto’s, nauwelijks geldautomaten, slechte wifi en heerlijk eten. Kortom, het paradijs!

graffiti isla holbox kleuren oude vrouw roze bloem blog

Hoe geraak je er?

Wij hadden een privé-transfer (dankzij Riksja travel) van ons hotel in Chichén Itzá naar de pier in Chiquilá, waar je je ticket koopt voor de ferry naar Holbox. De ferry vaart elk half uur uit en duurt maar een kwartiertje. Vanuit Cancún kan je ook met mijn geliefde ADO-bus naar Chiquilá komen hoor.

isla holbox yucatan mexico kleurrijk blog

Op Holbox rijden er geen auto’s en het eiland heeft geen asfaltwegen. Er ligt enkel zand, en grappige gele golfkarretjes zorgen voor het noodzakelijke transport. We probeerden van de ferry naar ons hotel te wandelen, maar met veel bagage in het zand viel dat toch wat tegen 🙂 Aan het centrale plein van Holbox stonden er gelukkig weer enkele golfkarretjes te wachten op passagiers.

Waar logeer je?

isla holbox villa delfines blog rondreis mexico yucatan

Het lijkt of ik hier aan het gsm’en ben, maar ik ben een Dwarsligger-boek aan het lezen 🙂

Wij logeerden in een bungalow van Villas Delfines aan het strand. Het is een volledig zelfvoorzienend ecologisch resort met zonnepanelen en zelfs een ecologisch toilet, dat had ik nog nooit gezien! De meeste packpackers logeren in de hostels centraal in het dorp. Alles is op wandelafstand van elkaar.

What to do op Isla Holbox

1. Het eiland verkennen met de fiets

Huur een fiets en verken alle straatjes van het dorp. De kleuren van de geveltjes zijn prachtig om te zien.

isla holbox yucatan mexico kleurrijk blog isla holbox yucatan mexico kleurrijk blog

2. Wandelen over de zandbanken naar Punto Mosquito

Rijd zo ver je kan met de fiets, en dat is verder dan je op het eerste zicht zou denken. Begin daarna te wandelen in het water. Het beste doe je dit bij laag water, maar aan deze foto te zien, was ons moment niet zo goed gekozen 🙂 Neem voldoende water en wat eten mee, zodat je zonder zorgen de zee in kan.

punto mosquito isla holbox strand yucatan mexico

3. De 3 eilanden tour (3 islas tour)

Holbox plan zee blog

De boot kwam ons vlakbij ons hotel ophalen voor de boottour. Stop 1 was Cenote Yalahau, waar we in zoet water konden gaan zwemmen. We hadden al mooiere cenotes gezien, dus ik was meer onder de indruk van de schattige wasbeer die er rondliep.

isla Holbox cenote yalahau groen

isla Holbox racoon wasbeer blog svrine Isla Pájaros was meer ons ding. Er leven 155 verschillende vogelsoorten, waaronder albatrossen en flamingo’s, fantastisch!

isla Holbox yucatan mexico isla pajaros flamingos blog albatros

4. Lekker eten en drinken

  • Op onze eerste avond haalden we een salade bij Naay  die we op het strand bij zonsondergang opaten. De bokaal ga je gewoon later weer terugbrengen, wanneer het je past. isla holbox sunset yucatan mexico blog
  • Na alle taco’s krijgt een mens al eens zin in een pizza. Die met lokale kreeft is de specialiteit bij ROOTS. Superlekker!
  • Le Jardin is een bakkerij waar je een praatje kan doen met de Franse eigenaar die Europa heeft ingeruild voor het paradijs van Isla Holbox
  • Op straat staan dansen op live music bij Hot Corner
  • Cocktails drinken en chic eten bij BásicoBasico restaurant isla holbox yucatan mexico blog

isla holbox letters word yucatan mexico blog

5. Relax en chill

En als je dat allemaal gedaan hebt, ga je gewoon relaxen, chillen, een boek lezen en naar de iguanas kijken. Isla Holbox is echt zo’n eiland waar ontspanning centraal staat. Grappig was het toen we terug naar huis vertrokken en we een taxi wilden bellen. Vermits het telefoon- en wifi-netwerk was uitgevallen, kon de man van het hotel niemand bereiken, en moesten we (opnieuw) wandelen met onze bagage tot op het centrale plein. Maar geen stress, we deden het met de glimlach 🙂

isla holbox blog palmboom jaaroverzicht blog

Liefs,

Séverine

Deze 2 artikels zal je ook leuk vinden:

De ultieme rondreis van 2 weken in Yucatán, Mexico – onze route

Een rondreis in Mexico : hoe begin je er aan?

 

x x x

2 thoughts on “Isla Holbox – het paradijs van Mexico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.