The Bucket List: 27 voor 37

bucket list mexico isla holbox yucatan

Een bucket list is dé opsomming van alles wat je nog graag wil doen ‘voor het te laat is’. Ik zag eerder al het lijstje voorbijkomen van Boston Baby, en nu ook Marliese van Read my Mind alles eens op een rijtje heeft gezet, kreeg ik extra inspiratie voor mijn eigen bucket list. Het werd geen 40 voor 40, want mijn 40e verjaardag, daar wil ik nog láng niet aan denken! 37 is al ver genoeg. So here we go! 🙂

 1. We beginnen al met een knaller: Als studiozangeres een liedje inzingen van Lost Frequencies, Regi, of Calvin Harris zou mijn ultieme droom zijn. Als kind deed ik vaak voor de spiegel alsof ik een zangeres was. Ik kan een beetje zingen, maar niet te lang, en ook niet altijd. Sterke stembanden heb ik dus niet. Om live te zingen moet je het echt goed kunnen, én stressbestendig zijn. In de studio kunnen ze de slechte stukken eruit knippen, en plakken ze de beste aan elkaar. Of werkt dat toch niet zo?

   2. Eilandhoppen in Griekenland. Deze zomer vertrokken we vanuit Poros met een zeilboot,           maar dat heeft niet echt mijn verwachtingen ingelost. De Cycladen, die wil ik graag zien!

 

3. Zuid-Afrika ontdekken. Sinds mijn keuzevak ‘Afrikaans’ aan de unief ben ik geïntrigeerd door de geschiedenis en cultuur van het land. Ik zal kritisch omgaan met alle mooie maar ook minder fraaie kanten van Zuid-Afrika, en me laten overdonderen door de coole beesten en natuur!

4. Rondtrekken in Colombia. Caraïbische kleurtjes in Cartagena, zotte natuur in de jungle, verrassend eten en een lekker warm temperatuurtje, wanneer kan ik vertrekken?

5. Terug gaan naar Ibiza – en die droom komt binnenkort uit! Ik kijk er superhard naar uit! Ik was er eerder voor een kort vrijgezellenweekend, maar het eiland maakte een zéér positieve indruk op mij. Een mix van natuur, feesten en rust, en dat allemaal met een stijlvol sausje erover; zoals ik het graag heb.

6. Gaan eten in The Jane in Antwerpen, OAK in Gent en  Elckerlijc in Maldegem !

7. Meer structuur in mijn leven: ik ben van nature niet zo’n gestructureerd persoon, dus ik heb graag een vastgelegd kader waarin ik me dan toch vrij kan bewegen. Op werkvlak zit dat helemaal goed, nu thuis ook nog die balans vinden 🙂

8. SUP’en ofte Stand Up Paddleboarden – V. en ik willen het al lang eens proberen, maar het komt er maar niet van. Het lijkt me een haalbare en leuke activiteit! Liefst in de zon, maar op een Belgisch meer met een wetsuit aan is ook perfect.

9. Me laten registreren als orgaandonor. – Niet echt origineel deze week (zagen jullie Make Belgium great again?) maar wel een belangrijke. Ik vind het eigenlijk de normaalste zaak van de wereld dat iedereen donor is, maar toch moet je je officieel laten registreren om alles vlot te laten gaan indien je jammerlijk komt te gaan en een potentiële donor wordt. Door de grootschalige actie van Frances Lefebure is het idee weer naar boven gekomen, ik ga er nu snel werk van maken.

10. Procrastinatiegedrag verminderen – Ik ben een uitsteller van de taken die ik niet graag doe, en dat gaat dan vooral over huishoudelijke taken. De verwarmingsman bellen, of die van het alarm omdat het zonder reden begon te loeien terwijl ik nog maar in de berging stond. Ik zie er al tegenop terwijl ik erover schrijf.

11. Een kind krijgen en hem of haar helpen om een fijn mens te worden. Als de natuur mee wil natuurlijk. En als ik er zelf klaar voor ben.

12. Door de combinatie van 7, 10 en 11 niet helemaal hoorndol worden.

13. Meer financiële kennis opdoen: investeringen, beleggingen, zelfs de boekhouding van mijn inie-mini onderneming Rich Writings, ik ben er niet echt goed in. Ik was dan ook niet in eerste zit geslaagd op mijn examen Boekhouden tijdens Meertalige Bedrijfscommunicatie.

14. Mijn Spaans opfrissen – aan de unief studeerde ik Taal- en Letterkunde Engels-Spaans, ik woonde een half jaar in Salamanca, werkte 6 weken in Zaragoza en schreef mijn thesis in het Spaans. 10 jaar later gebruik ik de taal enkel nog op reis in Spanje en Mexico. Mijn Spaans is niet meer van het hoogste niveau, en dat vind ik best jammer! Op Ibiza gaan opfrissen met 5, en rondtrekken in  4 is dus sowieso al een goed plan! 😉

15. Mijn Roemeens op een aanvaardbaar niveau brengen. – in 2017 volgde ik vol goede moed een cursus in Roemenië, maar ik heb jammer genoeg (te ?) snel de handdoek in de ring gegooid. Na de cursus ging het verder via Skype, maar dat was toch niet hetzelfde. Daarbij komt dat de nieuwe manier van talen onderrichten ook zijn weg naar Roemenië heeft gevonden, je krijgt dus geen woordenlijsten meer. Je leert alles wel uit dialoogjes en de context, zeggen ze. Wel, als je tijd beperkt is, is dat NIET waar! Je hebt er alleen maar weinig houvast door, waardoor je het snel opgeeft.

16. Een mobile maken van schelpen. V. snapt dat niet zo goed, hij zou het eerder een IMmobile noemen! Lazen jullie deze blogpost al? 😉  Zo’n ding beweegt toch niet veel? Ik kreeg geen gaatjes in mijn schelpen dus we hebben al een klein boortje gekocht. Benieuwd wanneer we er opnieuw zullen aan beginnen…

17. Fotoalbums maken van onze reizen. Ik heb zoveel mooie foto’s en zou er heel graag fotoboeken van maken. Ik probeerde het ooit eens via een website, maar het lukte me niet door softwareproblemen. Sindsdien komt het er gewoon nooit van. Wat is volgens jullie de beste website om een digitaal fotoboek mee te maken?

18. Dansen – met 2 een salsa of rock ‘n roll dansen op een trouwfeest zou ik heel graag kunnen. De opgave is vooral om V. te overtuigen want het is toch vooral de man die moet leiden, en lijden…

19. 10 kg afvallen – Ik heb het de afgelopen maanden weer geprobeerd, en dan lukt het een beetje, en dan weer niet meer. Het leven is te leuk, het eten te lekker. Terwijl ik in sommige maanden zo goed bezig ben met slaatjes maken en Pascale Naessens-gerechtjes prepareren, verlies ik de structuur even snel weer en reken ik last minute op het bedrijfsrestaurant.

20. Antelope Canyon, Arches National Park en de Bryce Canyon zien in Amerika tijdens een roadtrip. 10 jaar geleden lieten de andere parken een grote indruk op me na, dus ik wil de missing links graag met V. gaan ontdekken!

21. Minder een Quitter zijn – je hebt het misschien al door door het lezen van dit lijstje. 15, 16, 17 en 19  zijn eigenlijk vooral een gevolg van ‘niet doorzetten’. Maar het feit dat ik dat doorheb, is misschien al de start van een verbetering?

22. Vaker bloggen en van deze blog een veelbezochte pagina maken!

23. Een opname van Gert Late Night live bijwonen.

24. Vrijwilligerswerk doen op Kerstdag of Oudejaar, omdat ik denk dat je dat veel voldoening geeft, en vreugde aan de mensen die het met minder moeten stellen

25. Een EHBO-cursus volgen: eigenlijk zou iedereen daartoe verplicht moeten worden, niet?

26. Boeken lezen, van die oude klassiekers waar we over leerden aan de unief maar die ik nooit volledig heb gelezen

mexico bucket list isla holbox yucatan

27. De LOTTO winnen, om zonder enig probleem alle bovenstaande puntjes af te werken!  Wishful thinking natuurlijk, maar wie niet waagt, niet wint hé! Ik heb alvast voor de allereerste keer een Euromillions-biljet gekocht.  🙂

Hebben jullie ook zo’n lijstje van wensen of to do’s voor de komende jaren? Laat het zeker weten in de comments! En misschien ken jij wel die ultieme connectie naar Felix De Laet van Lost Frequencies om een goed woordje voor me te doen? Laten we hopen dat de 6 degrees of Separation echt werken! 🙂

Liefs,

SVRine

x x x

 

8 thoughts on “The Bucket List: 27 voor 37

 1. Echt tof, van mij mag iedereen zulke lijstjes beginnen maken, het kan me nog maar op extra ideeën brengen. 19 heb ik ooit gedaan, lopen heeft dat toen teweeggebracht. En zoveel liefde voor Bryce Canyon, al 2x geweest en ik zou direct teruggaan :-)!

  Leuk trouwens dat je mijn idee over Ibiza bevestigt. Nu wil ik er alleen nog maar meer naartoe.

  1. Hey Marliese, merci voor het idee, echt tof hé! Chic van je, die nummer 19 🙂
   Goed om de bevestiging te horen dat die Bryce Canyon zo mooi is.
   Ja Ibiza is tof, ik ben heel blij dat ik er terug naartoe ga!

   Groetjes,
   SVRine

 2. Wat een leuke en eerlijke blog!!! Heeeerlijk! En veel dingen die ik ook wel wil 🙂 #goooooodjob.
  Pss. Er zijn vast ook wel al 37 geweldige en ongelooflijk leuke dingen die je wel al bereikt hebt! Dus gene paniek, goe bezig!!! ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.