HELP, ik lijk op Karen Damen!

karen damen ander spoor karen maakt een plaat vierIk beken, ik was één van de kijkers van het VIER-programma Karen maakt een plaat. Je zal er wel van gehoord hebben: de media lachte een beetje met Karen Damen omdat haar programma geen al te hoge kijkcijfers haalde. Iedereen heeft er wel een mening over, maar ik keek en vond het tof!

Karen maakt een plaat volgde Karen een gans jaar terwijl ze haar cd Een ander spoor maakte. Het programma is intussen 2 weken afgelopen, maar onderaan deze post zal je merken waarom ik er opnieuw begon over na te denken. En zo ontdekte ik enkele gelijkenissen tussen Karen en mezelf!

4 gelijkenissen tussen Karen Damen en mezelf: in de positieve én negatieve zin)

1. Langslapers

We houden allebei van lang slapen: Karen heeft dikke chance dat ze geen 9 to 5 job heeft! Ik heb die wel, en dus is het vaak een race tegen de klok om op tijd op het werk te zijn. Dankjewel voor de glijdende werkuren! Ik probeer er wel iets aan te doen, want als je vroeger aan je dag begint, kan je meer dingen gedaan krijgen!

2. Te laat komen

Karen komt vaak te laat: maar dan ineens ook kei-hard te laat. Vroeger kwam ik ook nooit op tijd, maar ik heb mijn leven enkele jaren geleden gebeterd. Het is écht niet leuk voor de mensen die op je moeten wachten bij een afspraak, ze hebben echt wel iets beters te doen hoor. Probeer het dus zeker te vermijden. (Sorry Karen, maar het is echt zo! 🙂 )

3. Procrastinatie

We zijn uitstellers: we ‘procrastineren’, om het met een mooi woord te zeggen. In Karen maakt een plaat zag je dat er nog veel moest gebeuren in die laatste dagen voor het concert in de Lotto Arena. Ik kreeg al stress in haar plaats. Het kan ook aan de montage hebben gelegen om de spanning wat op te drijven; in dat geval, goed gedaan! 🙂 Door ervaring heb ik geleerd een onderscheid te maken tussen wat dringend en/of belangrijk is. Bij sommige werkjes is het gewoon beter dat je er nog niet aan begint, en wacht tot je 100 % zeker bent van alle informatie. Sommige to do’s mogen nu eenmaal wat langer blijven liggen, zonder schuldgevoel. Er kan nog altijd iets tussenkomen waardoor je je plannen helemaal moet omgooien.

4. Een brede kring van vrienden en kennissen

Karen heeft een uitgebreid netwerk: ze gaat bij haar vrienden uit de muziekwereld langs om raad te vragen en haar te helpen bij het maken van haar muziek. Ze geeft toe dat ze geen muzikante is, dat ze geen liedjes vanaf 0 kan schrijven en daar hulp bij nodig heeft. Ze kent haar gebreken en zoekt een oplossing om die in te vullen. Ik ben ook zo: ik kan veel dingen niet, maar ik weet wél wie ik moet opbellen om me uit de nood te helpen bij een probleem. Dat is ook een gave!

Het team van Karen Damen

De meerderheid van de muziek op de cd Een ander spoor werd geschreven door Raymond Geerts van Hooverphonic. Tourist LeMC, Daan en Regi schreven ook elk een liedje. Victor Hidalgo (wat een toffe kerel!) speelde gitaar en producete het geheel. Tijdens Karen maakt een plaat zag je de vriendschap en het plezier tussen Karen en haar vrienden van het scherm spatten. En haar man, den Anthony, doet dat ook heel goed.

Leuk weetje: weet je trouwens wie de meeste teksten van Een ander spoor samen met Karen heeft geschreven? Iris Van Straten, de goede vriendin van Karen die deelnam aan The Voice van Vlaanderen maar die we nog allemaal kennen als Sabrina uit De Familie Backeljau!

karen damen een ander spoor karen maakt een plaat

Surprise!

Deze week kreeg ik een pakje van V. Ik had echt geen flauw idee wat er in zou zitten. Het bleek de cd Een ander spoor van Karen Damen te zijn! Ik was zó verrast en dolblij! Superlief én grappig dat hij dit mijn ‘guilty pleasure’ noemt 🙂 Een ander spoor heeft intussen enkele weken op nummer 1 in de Ultratop 50 voor albums gestaan, dus ik ben vast niet de enige die de muziek van Karen kan smaken. Voor wie er nog aan twijfelt: de liedjes zijn écht goed, met diepgaande teksten en mooie melodieën.

Mijn favoriete nummers zijn: Hoge bomen en Astronaut,  dat ze geschreven heeft voor haar zoontje Sky. Klik op de titel en luister mee!

Je kan alle afleveringen van Karen maakt een plaat herbekijken op de website van VIER.

De cd staat bij mij alvast op repeat 🙂

Liefs,

SVRine

x x x

 

6 thoughts on “HELP, ik lijk op Karen Damen!

  1. Ik vond de eerste afleveringen niet zoveel soeps, maar eens het effectief over de plaat ging en over het concert, werd het beter. Ik deel niet zoveel eigenschappen met Karen, behalve dan misschien snel emotioneel worden ;-). Ik heb enkel nog maar ‘Een ander spoor’ gehoord en vond dat heel mooi.

  2. Haja, het emotioneel worden: ik denk dat het in het verleden een beetje uitvergroot werd, want in ‘Karen maakt een plaat’ was ze nooit huilerig 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.