Eenvoudig recept voor rodevruchtentaart

gezonde ontbijttaart taart aardbeien rode vruchten

Sinds een week heb ik een blender, een supertof (en zelfgekozen humhum) kerstcadeautje! Eindelijk, wat een gemak! Ik heb op de blog nooit eerder een recept gedeeld, maar deze rodevruchtentaart is zo’n simpel ontbijt of dessert, dat ik ze met jullie wilde delen. Mijn blender draait voor deze taart op volle toeren.

Ik ontdekte de taart toevallig op de website van Cuisine à Vous, maar ik maakte het nog wat eenvoudiger.

Benodigdheden

  • taartvorm van 25cm op 25cm (ooit gratis gekregen bij een Solo-product)
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram rode vruchten uit de diepvries. Je kan ook verse gebruiken.
  • 2-3 eetlepels honing
  • 200 gram dadels (ontpit)
  • 100 gram amandelpoeder
  • 20 gram kokosolie

Hoe maak je de taart?

In de originele versie maak je een hangop die 2 uur moet uitlekken in de frigo. Ik stopte de Griekse yoghurt gewoon in een handdoek gedurende mijn andere voorbereidingen, en dat was ook perfect.

  • Meng het amandelpoeder, de dadels en de kokosolie in de blender.
  • Vet de taartvorm in en druk het dadel-amandelmengsel goed aan in de vorm.
  • Verwarm een pannetje een kook de rode vruchten met de honing voor 10 minuten. (*je kan er ook nog vanille en steranijs bij doen, maar dat had ik niet in huis)
  • Mix de vruchten in de blender tot je een soort van coulis hebt. Laat afkoelen.

Neem nu de yoghurt uit de handdoek (voorgaande stappen duren 15 à 20 minuten in plaats van 2 uur) en verspreid de yoghurt over het dadel-amandelmengsel. De derde laag wordt dan de rode coulis.

Zet de taart nog zo lang mogelijk in de frigo om wat steviger te worden. Omdat ik nogal gehaast was om ze te proeven heb ik ze even in de diepvries gezet, dat werkt ook prima! 🙂

Ter versiering kan je nog wat aardbeien, besjes of bananenstukjes bovenop leggen.

Smakelijk!

Liefs

SVRine

x x x

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.