Bands ‘n’ Bites in de Beursschouwburg: alle remmen los met School is Cool, The Van Jets, The Lighthouse en Sonnfjord

Bands n Bites school is cool sonnfjord the van jets the lighthouseDeze week gingen we naar Bands ‘n Bites, een muzikaal event georganiseerd door Sony Belgium, in de Beursschouwburg in Brussel. Optredens van The Van Jets, School is Cool, The Lighthouse en Sonnfjord, daar wilde ik graag bij zijn. De lekkere Würst-en waren een mooi extraatje. Door hieronder te klikken op de titels van de songs kom je op YouTube terecht, zo kunnen jullie de bands ook beter leren kennen.

De Locatie

De Beursschouwburg is een prachtige locatie in hartje Brussel. Alles vond plaats op de vijfde verdieping in de Zilveren Zaal, waar je ook een luchtje kan scheppen op het leuke dakterras. In de zaal zelf is er plaats voor een beperkt publiek van zo’n 200 mensen: perfecte klank, goeie akoustiek, een toplocatie dus voor een intieme concerten.

The Bands

Voor Sonnfjord waren we net te laat, dus we startten onmiddellijk met The Lighthouse. Toevallig was hun vrolijke single Backbeats’ net op Studio Brussel tijdens de rit naar onze hoofdstad, dus we waren al helemaal in de sfeer. Ook ‘I keep on moving’ en ‘Headlights brachten een smile op mijn gezicht. 🙂 De jonge gasten uit Leuven bewezen op het podium dat ze hun plekje bij de Nieuwe Lichting van Studio Brussel meer dan verdiend hebben. Bij het afsluitende Hollywood zong ik dan ook uit volle borst mee.

Bands n Bites Brussel Lighthouse school is cool the van jets

Tijdens de pauze interviewde presentator Rik De Bruycker Johannes van The Van Jets over het artwork van hun nieuwe plaat ‘Future primitives’.

Bands n Bites interview the van jets Beursschouwburg brussel

 

School is Cool heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik heb hun eerste (keigoeie) album Entropology, en ik ging in die tijd naar twee concerten in De Roma en de Vooruit. En ook deze keer maakten ze mijn verwachtingen meer dan waar! ‘Run had me op de radio nog niet echt kunnen overtuigen, maar live op het podium barstte het helemaal los. Johannes Genard is een indrukwekkende performer met Hanne Torfs aan zijn zijde. Hun nieuwe album Good News staat duidelijk weer vol pareltjes. ‘Trophy Wall’ sloot het geheel mooi af. Het concert had gerust nog een uur langer mogen duren!

The Van Jets is de meest volwassen groep van de bende en dat merk je er aan. Wat een professionals, wat een topgroep! Ze speelden enkele nummers van de nieuwe plaat, afgewisseld met klassiekers uit het verleden. The Future droeg Johannes op aan School is Cool, omdat Genard het nummer vermeld had als grote inspiratiebron voor de band. Heel leuk, want dat is ook mijn favoriete Van Jets-nummer! Intussen stonden we serieus te dansen, wanneer het melodieuze ‘Two Tides of Ice‘ het geheel afsloot. FAN-TAS-TICH! From the mighty Amazon to crazy Tokyo…

Bands n Bites the van jets Beursschouwburg brussel school is cool the lighthouse sonnfjord

 

The Bites

We konden onze honger stillen met de (echt wel lekkere) hotdogs van Würst. Wist je dat ze ook Frïsko’s produceren? (slim met die dubbele puntjes) De mijne met witte chocolade, havermout en framboos was een voltreffer. In de zaal zelf waren er dips van Philadelphia. Wat een fijne organisatie.

Het was een indrukwekkende avond met al deze talenten van de Belgische muziek. Heb je ook interesse om een Bands ‘n’ Bites mee te maken? Volg dan zeker de Facebookpagina van Bands ‘n Bites.

Liefs,

SVRine

X X X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.