Dagtrip: de brouwerij van La Chouffe

la chouffe glas la chouffe glaasjes la chouffe degustatie bezoek brouwerij la chouffe

La Chouffe is één van de favoriete biertjes van V. en zijn papa. We hoorden al positieve dingen over een brouwerijbezoek bij La Chouffe, en we wilden dit graag combineren met een wandeling in de Ardennen.

La Brasserie d’Achouffe

Het bier van La Chouffe wordt gebrouwen in de Brasserie d’Achouffe. Achouffe is een dorpje in Wibrin, een deelgemeente van Houffalize in de provincie Luxemburg. Enkele weken voordien selecteerden we de Nederlandstalige rondleiding via de website. We werden er opgewacht door een zeer vriendelijke dame en wandelden langs de mooie tuin met vijver naar de brouwerij.

tuin la chouffe achouffe wibrin

 

We startten met een leuke film over het prille begin van de brouwerij. De schoonbroers Pierre Gobron en Chris Bauweraerts wilden als hobby een biertje gaan brouwen, met het gekende resultaat. Een mooi voorbeeld van ‘België’ ook, deze samenwerking tussen een Vlaming en een Waal. In 2006 werd La Chouffe overgenomen door Duvel Moortgat, en je ziet dat er goed in de marketing is geïnvesteerd. Ik had niet verwacht dat er een verhaaltje zou gebreid worden rond de kabouters, dé mascottes van het La Chouffe bier. Kabouters zijn dan ook supercoole wezens, niet alleen voor kinderen maar voor alle leeftijden 🙂 In de brouwerij kregen we een goeie uitleg over het brouwproces en de verschillende soorten hop. Eindelijk weet ik nu ook waar de benaming IPA (Indian Pale Ale) vandaan komt!

tuin La Chouffe brouwerij achouffe wibrin

Degustatie, jummie!

Het hoogtepunt van de rondleiding was de bierdegustatie van 3 La Chouffe bieren in de zéér mooie (kabouter)herberg. Ik ben eigenlijk niet zo’n grote bierdrinker, maar de speciale La Chouffe met kriek was helemaal mijn ding. Afsluiten deden we in de shop, waar je van die leuke stenen kabouters kan kopen, glazen, totebags, en zelfs wielertruitjes met de kabouters erop. Héérlijke merchandising!

La chouffe kabouter brasserie d'achouffe bezoek brouwerij la chouffe

 

 

Wandeltochten in de Ardennen

Voor de wandeling achteraf haalden we onze inspiratie uit de brochure ‘Wandeltochten in de Ardennen’. We wandelden een deel van ‘Wandeling 13: In de Feeënvallei’. De wandeling was iets steiler dan verwacht maar echt de moeite waard! We volgden het logo met witte en blauwe vlakken en wandelden 1u45. Het is daar echt een prachtige omgeving!

la chouffe wandeling natuur bos

 

Wil je ook een bezoek brengen aan de brouwerij van La Chouffe?

Boek je rondleiding tijdig via de website: http://www.achouffe.be/

Leuke wandelingen in de Ardennen vind je duidelijk uitgelegd in de online brochure Wandeltochten in de Ardennen

Veel liefs,

SVRine

X X X

2 thoughts on “Dagtrip: de brouwerij van La Chouffe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.