Get Real van Lien De Pau – dé inspiratie voor de start van mijn eigen zaak

Lien De Pau Get Roel goestendoener goesting boek

In april kocht ik het boek ‘Get Real, voor wie elke dag zijn goesting wil doen’, van Lien De Pau. Omdat ik niets liever doe dan mijn goesting, leek dit boek me op het lijf geschreven! Ik ging naar de boekvoorstelling in yoghurtbar O’YO in Gent, om nog meer te weten te komen.

Zeker van haar Zaak

Toevallig kwam ik begin 2017 in de Facebook-groep terecht van ‘Zeker van haar Zaak‘. Zeker van haar Zaak is een online platform speciaal voor vrouwelijke ondernemers, omdat die toch nog steeds in de minderheid zijn en elkaars steun en tips best kunnen gebruiken. Bezielster van dit alles is Lien De Pau, een vrolijke 30-something die voor zichzelf een leven heeft opgebouwd zoals ze het graag wilde: ze woont in het buitenland in de zon, staat alle dagen op zonder wekker, en pakt haar werk zo slim aan dat het niet als werken aanvoelt. Dat klinkt als muziek in mijn oren 🙂

Get Real

In haar boekGet Real vertelt Lien hoe zij ervoor zorgt dat ze dit vrolijke leven kan leiden, en geeft ze tips zodat ieder van ons ook dichter bij zijn droomleven kan geraken. Dat hoeft dan niet wonen in het buitenland te zijn, maar bijvoorbeeld minder werken, vaker bij je kinderen zijn, je eigen zaak opstarten, enzovoort. Het boek is niet te dik, maar zit echt vol met inspiratie. Klagen we niet met z’n allen over ons drukke leven (dat je trouwens vaak zelf in de hand hebt) of een te drukke werkweek? De combinatie van werk en gezin? Hebben we niet allemaal ideeën of dromen over hoe we het anders zouden kunnen aanpakken? Maar we doen het niet…

  • Door onze omgeving: denk maar aan je ouders die je willen behoeden voor stommiteiten en (financiële) onzekerheden. Ook je vrienden met huisje-tuintje-boompje-beestje vinden dat het normale leven al gek genoeg is.
  • Door jezelf: want uiteindelijk ben jij het die je eigen beslissingen neemt. Zo denken we zelf ook dat een maandelijks loon, verzekeringen en een huis (die Belgische baksteen…) noodzakelijk zijn om gerust te kunnen leven. En zo stoppen we met dromen, en dat is jammer.

Freelance copywriting rich writings Séverine De Ryck

Rich Writings

Ook ik ben zo’n bange kikker die wel grote dromen heeft, maar ze tot nu toe nooit echt uitvoerde. Er zijn altijd wel excuses te vinden: het is te moeilijk, gevaarlijk, te onzeker, te duur… Maar zoals ik jullie in een eerdere blogpost al vertelde, heb ik de laatste maanden een cursus Copywriting gevolgd. Ik heb er niet alleen geleerd wat Copywriting eigenlijk is maar ik heb er ook superleuke mensen leren kennen. Daarnaast heb ik ook opnieuw beseft dat ik het héél tof vind om met taal en teksten bezig te zijn. Het intrigeert me om de juiste invalshoek te zoeken én te vinden om een tekst nog overtuigender te maken.

Ik ging praten met een boekhouder, nam contact op met een sociaal secretariaat et voilà: Rich Writings (wink wink naar mijn familienaam ;-)) is geboren en ik ben nu zelfstandig Copywriter in bijberoep! Ik blijf mijn fulltime job doen en schrijf na de uren. Als je doet wat je graag doet, voelt het niet eens aan als werken. Mijn eerste opdracht is intussen de deur uit, en de goesting is alleen maar groter geworden!

Get Real is dus een goeie inspiratiebron voor me geweest en gaf me net die extra push om  mijn eigen zaak op te starten.

Heb jij ook van die mooie dromen waarbij je een extra push nodig hebt? Je kan het boek of e-book bestellen via de website https://www.getrealbylien.com.

Liefs,

SVRine

X X X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.