Mijn 5 must sees in Kyoto, en een uitschuiver, oeps!

kyoto japan tempel temple biking biketour

Mijn lief ging op congres in Kyoto, en samen reisden we 11 dagen door Japan. Ik vloog van Amsterdam met een rechtstreekse KLM-vlucht naar Osaka, en met een snelle bullet-trein sta je in een wip in Kyoto. Kyoto is een stad naar mijn hart. Hierbij een lijstje met mijn 5 must sees! Vermits het niet altijd even simpel is om de Japanse namen uit elkaar te houden, geef ik naast de officiële naam ook het meest opvallende kenmerk van de hotspot mee, dan kan je het veel beter onthouden. 1. Nijo Castle – Kasteel in het centrum van Kyoto

Nijo Castle kasteel gate japan kyoto golden ornament

Als kennismaking met de stad en haar tempels is het leuk om enkele dingen te zien in het centrum van Kyoto zelf. Nijo Castle met haar dubbele omwalling en indrukwekkende inkompoort is een goede introductie. De houten vloer van het kasteel piept ‘als een nachtegaal’. Ik was vooral onder de indruk van de grote dikke koy-vissen die in de grachten zaten, en de mooie tuin met reigers.

      2.     Fietsen in Kyoto

Kyoto biking market place bike fietsen tempel

Kyoto heeft verschillende verhuurpunten voor fietsen, en zeer goeie fietspaden. Je hoeft er dus niet bang te zijn om overhoop gereden te worden door een auto. Wij huurden 2 keer een fiets, het is gewoon een heel gemakkelijke manier om je te verplaatsen.

3.  Fushimi inari shrine : aka die tempel met 1000 oranje Tori poorten

kyoto temple tempel Fushimi inari shrine biketour Kyoto temple tempel walk hike Fushimi inari shrine

In Japan zie je vaak tempels die bestaan uit oranje (eigenlijk vermiljoen) poorten. Deze behoren tot het Shintoïsme, de religie van Japan naast het Boeddhisme. Bij het Fushimi inari schrijn zal je zien dat er al een grote tempel beneden staat, maar je komt eigenlijk voor de hike naar de tempel bovenop Mount Inari, op een hoogte van 233 meter. De wandeling loopt door de bossen onder de duizenden oranje poortjes. Aan het begin is het zeer druk, maar dat is na een kwartiertje al voorbij. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op Kyoto, koop je een souvenirtje en wanneer je boven aankomt, mag je best trots zijn op jezelf. De meeste bezoekers haken immers af na de eerste 200 poortjes. Reken 2 uur voor deze wandeling. Echt de moeite!

4. Sanjūsangen-dō Temple / Rengeo-in : aka die met de 1000 standbeelden

Op fietsafstand van de vorige, rechtover het museum van Kyoto, vind je Sanjūsangen-dō Temple. Binnen staan er letterlijk 1000 standbeelden van Kannon, de godin van genade. Waw, ik was onder de indruk. Vermits je binnen geen foto’s mag nemen en ik de clue niet ga stelen van Google, toon ik jullie ons favoriete drankje dat we onder andere daar en in slechts enkele andere drankautomaten in Japan konden vinden; het is superzoet en smaakt naar de kersensnoepjes die je in het Kruidvat vindt. Het katapulteert je terug naar je kindertijd (ook al zit er 1 % alcohol in), is helemaal fout en daarom net zo lekker!

kyoto drink drankje supersweet cherries kersensmaak

4. Kinkakur-ji Temple : aka Golden Pavilion, het Gouden Paviljoen

kyoto gouden paviljoen golden pavilion fietstocht japan

Ook tijdens dezelfde fietstocht hebben we het Gouden Paviljoen bezocht. Een tempel in goud midden in het groen, very impressive.

5. Higashiyama District

Kyoto Higashiyama district biketour buddha

Deze buurt ontdekten we tijdens een aparte fietstocht. We startten aan de grote Buddha van Ryozen Kannon en doken de smalle straatjes in van Higashiyama. Er zijn cafeetjes en kleine winkeltjes met keramiek, haarspelden, Hello Kitty, handgemaakte knuffelberen… Geen brol, maar degelijke en stijvolle spullen. Als je binnenduikt in nog kleinere steegjes of binnentuinen, vind je leuke verborgen plekjes.

6. Arashiyama Bamboo forest

Met de nadruk op ‘Arashiyama‘. Dit was de voorlaatste stop op onze 40 kilometer lange fietstocht in de loden hitte. Bleek dit overbekende bamboobos toch moeilijker te vinden zijn dan gedacht, hoe kon dat nu toch? Ik had sterretjes geplaatst in Google maps om zo onze route te kunnen volgen. Uiteindelijk kwamen we op een plek met bamboobomen, maar echt indrukwekkend vond ik dat nu niet. Geen kassa, geen wandelpadjes voor toeristen… Wat bleek nu? Ik had het verkéérde bamboo forest van Kyoto aangeduid op de kaart, niet dat indrukwekkende van de voorflap van de Lonely Planet. Ik kon mezelf wel sláán! We hebben er eens goed om gelachen en zijn verder gegaan met onze tocht, maar eigenlijk doet het toch een beetje pijn dat ik het niet gezien heb. Neem jij mooie foto’s voor me tijdens je volgende bezoek? 🙂

P.S. : je kan gewoon met de trein naar Arashiyama rijden, veel simpeler!

Liefs,

SVRine

X X X

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.