Beautiful Bibury

Bibury garden flowers

Vanuit Brighton reden we noordwaarts richting Wales. V. had onze doelen uitgekozen: wandelen op de Snowdon en onderweg een stopje maken in Bibury.

Bibury The Swan

Bibury is een pareltje in de Cotswolds. Het werd ooit omschreven als ‘het mooiste dorp van Engeland’, en dat hebben de Chinezen en Japanners duidelijk ook gelezen op Wikipedia. Het dorp heeft een bekende forellenkwekerij die veel kijklustigen lokt.

Engelsen zijn bekend om hun mooie tuinen en dat bewijzen ze in Bibury meer dan ooit. We lunchten in The Swan en hadden geluk met de planning van de regenbuien!

Bibury GardenBibury purple flowersBibury village

Naast forellen was dit schattige gezinnetje zwanen met kleintjes dé attractie van de dag!

Bibury Cool Swan 1

Bibury cool swan 2

Ook de duiven toonden zich van hun beste kant.

Bibury duiven

Helemaal vrolijk na al deze natuurpracht reden we verder noordwaarts richting Wales. Pas om 21u arriveerden we aan de Air BnB die ik had geboekt in Porthmadog, een klein kuststadje aan de westkust van North-Wales. Onze gastvrouw Lorna was een superlieve dame die een vissershuis van 200 jaar oud heeft omgebouwd tot een prachtig gastenverblijf. Onze slaapkamer was turquoise tot in het kleinste detail en in de roze badkamer stond een bad op gouden pootjes met gouden kranen.  Fantastisch gewoon!

Porthmadog BathroomPorthmadog HousePorthmadog port

Op aanraden van Lorna maakten we een wandeling naar het dorpje achter de baai, Borth-y-Gest. Het dorpje ligt in de ‘estuary’ die naar de zee leidt. Wat ik me toch afvraag: Hoe kan het toch dat ik zoveel palmbomen heb gezien in een land waar het nog veel meer regent dan bij ons? 🙂 Weten jullie het antwoord?

Porthmadog Borth y Gest

In een volgende blogpost lees je over het laatste deel van onze Welsh trip!

Liefs,

SVRine

X X X

Song of the trip

Naast Ed Sheeran was ook Biffy Clyro heel populair op de radio. Ik zag de Schotse groep enkele jaren geleden op Rock Werchter en was toen verrast dat ik hun harde rock enorm leuk vond. Dit jaar komen ze op 3 juni naar Vestrock in Hulst (NL). Op de website van het festival wordt de groep ‘de beste live rock band van de wereld’ genoemd. Ik heb heel veel zin om hen in Hulst nog eens te gaan bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.