Currently #1

baby aankondiging baby aannouncement
Binnenkort zijn wij met 3 !

‘Currently’ is een rubriek die ik al bij meerdere bloggers zag passeren. Hij laat je toe om over verschillende dingen in één post te schrijven: wat je hebt gelezen of gedaan, terwijl er niet echt een chronologie of samenhang tussen zit. En dat is exact wat ik momenteel nodig heb om jullie nog eens van een blogpost te voorzien!

Bekendgemaakt

The word is out, wij verwachten een kindje! Onze eerste nakomeling staat gepland voor ongeveer het einde van mei, hoe ongelooflijk spannend is dat?! 🙂 Ik heb nooit veel met kinderen gehad, tot mijn eigen lichaam en geest aangaven dat ze er zin in hadden. Et voilà, onze lockdown-baby wordt binnenkort geboren. Tot nu toe mag ik me ‘blessed’ noemen zonder noemenswaardige zwangerschapskwalen, hopelijk blijft dat zo. We kijken er keihard naar uit!

Gezien

Ik keek naar ‘Dag Dokter’ op VIER (plots Play4 geworden) waar dokter Thys uit Bilzen zegt: “Mijn taak is om mensen te helpen sterven aan iets anders dan dat waar ze hun hele leven over geklaagd hebben.” Fantastische quote toch!

Ook Het Hoge Noorden van Annemie Struyf volgde ik met plezier, en Over de Oceaan was echt wel het beste tv-programma sinds lange tijd. Héél veel hartjes voor Jani Kazaltzis en Dominique Persoone! Van die laatste zijn Chocolate Line kregen we onlangs een doos Party Balls cadeau en oh my god, hoe lekker zijn die balletjes met verschillende vullingen!!

Gevoeld

De laatste weken voel ik me heel erg vermoeid en gestresseerd door mijn werk. Het is me niet duidelijk waar de hormonen starten en stoppen, en waar het werk de oorzaak is van mijn frustraties. Extra rust inbouwen is de boodschap.

Op de rails gezet

Ik besefte dat de cursus ‘Baas over eigen Tijd’ die ik in 2019 volgde me wel eens terug op weg kon zetten om opnieuw meer structuur in mijn werkweek te brengen. Terug werk maken van die goede gewoontes die ik in de laatste donkere corona-maanden achter me had gelaten. Meer koken, meer wandelen, op een doordacht uur uit bed komen. Kortom, meer doen ‘met intentie’. De video’s op Teachable zetten me algauw weer op het rechte(re) pad. Komende week doe ik nog eens mee met de tijdregistratie van de nieuwe groep Tijdsbazen.

Slimme leuke dingen gedaan

Online quizzen op zondagavond. Supertof en al veel bijgeleerd, merci Kimberly!

koers museum roeselare museum van de wielersport roze wielertrui
KOERS-museum in Roeselare

We bezochten het KOERS-museum in Roeselare. Ons landje is zo klein en toch was ik nog nooit in Roeselare geweest. V. wilde graag het museum van de wielersport zien en ik kan het iedereen aanraden, wat een leuk museum! Ze werken met video, foto’s, bekende acteurs (daar kan je mij altijd mee bekoren!), relikwieën en chique fietsen. Ook de kleintjes kunnen zich er goed amuseren. Echt een leuke uitstap in coronatijd!

for freedom museum knokke heist ramskapelle bevrijding
De bevrijding van Knokke in het For Freedom Museum

Nu er weinig anders te doen is, komt mijn culturele kant blijkbaar weer piepen! We gingen ook naar het For Freedom Museum in Ramskapelle. Al heel mijn leven rijden we voorbij die bekende legertank als we Knokke-Heist binnen rijden, maar nog nooit bezocht ik het museum. Sinds de sympathieke eigenaars, de gebroeders Jones, de hulp inriepen van Kamal Kharmach in Andermans Zaken om het For Freedom Museum aan meer bezoekers te helpen, stond het hoog op mijn verlanglijstje. En ‘t is de moeite hoor! Wereldoorlog II, de bevrijding van Knokke en de Zwinstreek, en de link met de Canadezen. Weer veel bijgeleerd! Je kan de aflevering van ‘Andermans zaken’ HIER bekijken.

Gegleden

Een hele week sneeuw in België, hoe lang was dat geleden zeg! We hebben keitof gewandeld in de sneeuw, gesleed over ijs, en ik heb zó hard genoten van buiten zijn in het witte landschap met de zon op mijn snoet.

Gegeten

Via Instagram ontdekte ik NERO pop-up in Temse. Een nieuw concept van lieve dame Krista die op vrijdag en zaterdag een fantastisch take-away menu aanbiedt. Ik kocht de Libanese mezze (soooo gooood!!) en de week nadien al de Indonesische rijsstafel! Daarnaast kook ik nog steeds ‘vaak’ gezonde gerechten en ontbijtjes, om dan een dag later met een lege frigo te zitten. Ik voel dat ik met een baby erbij misschien toch meer richting ‘weekmenu’ en ‘mealpreppen’ zal moeten gaan, maar ik heb daar voorlopig absoluut geen zin in. Ik kan zaterdag toch niet voorspellen dat ik op donderdag zin zal hebben in gewokte kip? Als jij er ervaring mee hebt, laat me zeker iets weten!

Gereisd in eigen land

Omdat we allebei zoveel nood hadden aan een beetje vakantie, boekten we 2 nachten in een B&B in Limburg om V. zijn verjaardag te vieren. We hebben lekker gegeten, supergoed geslapen, meer stappen gezet op 2 dagen tijd dan in de twee weken voordien, en alweer zó genoten van de hele tijd buiten te zijn. Ik probeer snel een blogpost te schrijven over ons fantastische weekend in Lanaken en omstreken!

Liefs,

SVRine

x x x

8 thoughts on “Currently #1

  1. In het weekend meer stappen zetten dan in de week of weken ervoor komt me heel bekend voor. Jullie weekendje weg klinkt fijn! En ook mooi om te horen dat het goed gaat met je zwangerschap.

    1. Echt hé, voor je het weet verander je in een couch potato die geen vin meer verroert :-s Leve de zon en ik dwing mezelf nu om terug meer buiten te komen! Bedankt! Ik kan echt niet klagen over mijn zwangerschap, en dan nog heeft dat toch een invloed op je slaap, humeur en energieniveau…

    1. Klopt! Speciaal eerst naar het museum gaan en pas daarna naar de winkel, speciaal voor dat toilet! :-):-) Het gaat er al snel zijn, de tijd vliegt ineens!

  2. Proficiat met de zwangerschap! Bevalling einde mei, een prachtige periode om thuis te zijn (ik spreek van ervaring).

    Veel volk daar in Liezele precies, het ziet er tof uit. Wij zijn op een rustiger plaats daar in de buurt op het ijs geweest. Heel plezant. De sneeuw en het ijs waren een leuke afwisseling in deze tijden.

    1. Dankjewel Inge! Ik denk ook dat het een fijne periode is om te bevallen 🙂 Er was veel volk ja, maar het stoorde niet. Blij dat je ook een leuke tijd op het ijs hebt gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.