Recept: Griekse yoghurttaart met frambozen en een heerlijke koekjesbodem

Voor mooie taartenfoto’s moet je hier niet zijn, voor lekkere taarten WÉL! 🙂

Een dessertmens ben ik eigenlijk niet. Ik loop niet snel warm voor taarterij. Maar deze taart vind ik óverheerlijk! Ze is ook heel gemakkelijk en snel om te maken! Je kan er je eigen twist aan geven, en toch kan er eigenlijk niets fout gaan.

Nu ik volgens mijn ‘healthy lifestyle‘ eet, maakte ik een zuivelvrije versie van de taart, met de kokosyoghurt ‘Greek Style’ van Abbot Kinney’s. Suiker zit er voldoende in de chocolade en de koekjes, dus ik voeg geen extra suiker meer toe. Maar die koekskes, daar heb ik niet op bespaard hoor 😉

Wat heb je nodig?

  • 130 gram Speculaas of andere koekjes die je kan verkruimelen (bv. die van Mère Poulard zijn heerlijk! Ik maak een mix met speculaas)
  • 70 gram Kokosolie (of pure boter)
  • 120 gram Witte chocolade (heb je er enkel met crunch in huis, dan zorgt dat voor een extra ‘crunch’ in je taart, lekker!)
  • 350 gram Abbot Kinney’s Coco Start Greek Style (zuivelvrij!) (of Griekse yoghurt)
  • 350 gram frambozen, blauwe bessen uit de diepvries, aardbeien, wat je maar wil
  • Een glazen schotel is mooi, elke bakschaal does the job

Hoe maak je het?

  1. We starten met de bodem. Plet de koekjes tot een crumble (bv. met een deegrol of onderkant van een glas) en verzamel de crumble in een pot. Laat de kokosolie smelten, giet ze door de verkruimelde koekjes en meng door elkaar. Leg het mengsel op de bodem van je schaal en druk aan. Zet de schaal in de koelkast.

2. Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Roer de gesmolten chocolade door de Griekse yoghurt (of ‘Greek style’ yoghurt van Abbot Kinneys).

3. Het is nu tijd om je schotel terug uit de koelkast te halen. Verdeel een laag blauwe bessen op de crumble. Giet het yoghurt-chocolademengsel erover. Werk de taart bovenaan af met bessen of frambozen.

Overheerlijk!

Zet de taart nog even in de koelkast, twee uur is ideaal.

Maar als je je niet zo lang kan inhouden, is een kwartier ook al goed hoor. Weet wel dat de bodem dan misschien nog wat aan je pot kleeft (zoals hierboven!) 🙂

Smakelijk!!

P.S: Laat me iets weten als je het recept hebt uitgeprobeerd!

Liefs,

SVRine

x x x

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.