Gelezen en gezien #1

hotel palomino dwarsligger
Dwars liggend een Dwarsligger lezen!

Veel van mijn collega-bloggers zijn die hard lezers, maar ikzelf jammer genoeg niet meer. Als kind verslond ik nochtans boeken (grote fan van Marc De Bel zoals je al eerder in deze post kon lezen!) en ook tijdens mijn studies Taal- en Letterkunde was literatuur van groot belang. Maar nu is lezen voor mij geen standaardhobby meer. Op reis wel ja, aan een zwembad, in een vliegtuig, of zelfs in een bus lees ik aan de lopende band, maar voor de rest lees ik vaker magazines. De laatste maanden heb ik echter een knop omgedraaid en is de goesting er weer! Dit zijn de boeken die ik onlangs las.

(by the way, als je je getriggerd voelt om de boeken te kopen, klik dan op de blauwe titel en je komt op bol.com terecht. Ik krijg dan een ieniemienie tiny percentage van de opbrengst!)

1) Het Rosie Effect – Graeme Simsion

In 2016 las ik Het Rosie Project, en ik vond het een fan-tas-tisch boek! Professor Don Tillman heeft een autismespectrumstoornis en gaat op zijn eigen manier op zoek naar de ware liefde. De grappige en absurde situaties deden me luidop lachen! Het derde deel (Result) van de Rosie trilogie vond ik vorig jaar in India, maar vermits ik het tweede deel (Effect) nog niet gelezen had, bleef het nog even op de plank liggen. Nu ik mijn lidmaatschap bij de bibliotheek van Temse vernieuwde, was Het Rosie Effect het eerste boek op mijn leeslijstje 🙂

Het verhaal: Don en Rosie wonen samen in New York, en oh boy, Rosie blijkt plots zwanger. Zoveel onverwachte veranderingen zorgen voor heel wat stress bij gestructureerde Don.

2) The Rosie Result – Graeme Simsion

En zo ging ik vlotjes over naar The Rosie Result, het derde deel van de trilogie. De zoon van Don en Rosie is 12 en lijkt in heel wat opzichten op zijn vader. Hoe moet het koppel daarmee omgaan?

3) Nachtschaduw (dwarsligger) – Wendy Walker

Als ik op zoek ga naar een boek om mee te nemen op reis, kijk ik steeds eens bij de Dwarsliggers. Dat zijn superkleine uitgaven van normale romans, zo nemen ze niet veel plaats in in je bagage. Nachtschaduw is een onderhoudende thriller, met verrassende plotwendingen! Zeker een aanrader voor je volgende Dwarsligger!

4) Tien met stip – Janet Evanovich

Tien met stip kreeg ik van N. die het aanprees als onderhoudende chicklit, perfect om je tot rust te brengen. En dat doet het inderdaad! Janet Evanovich schrijft soapachtige ‘misdaad’boeken over premiejager Stephanie Plum. Er zit steeds een getal verwerkt in de titels die voor de rest nergens op slaat, maar je hoeft ze niet in volgorde te lezen. De zeer Hollandse vertaling is soms ronduit lachwekkend, maar all in all had ik veel plezier tijdens het lezen. Het eerste boek uit de Stephanie Plum reeks, One for the money werd trouwens verfilmd met Katherine Heigl in de hoofdrol. Aan de rating op IMDB te zien, steek je je tijd beter in één van de boeken.

5) Camino – Graeme Simsion

Sorry dat ik die mens zijn boeken hier zo hard zit aan te prijzen, maar ook Camino is ZO TOF! De cover van Camino lijkt heel goed op die van de Rosie boeken, dus ik kreeg al zin om het te lezen, gewoon door er naar te kijken. Het verhaal: De Amerikaanse Zoë wandelt de Camino naar Santiago de Compostela vanuit Cluny in Frankrijk. En onderweg komt ze heel wat interessant volk tegen! De route wordt duidelijk beschreven en Simsion weet de sfeer van onderweg helemaal tot leven te brengen. Je krijgt er echt goesting van om die louterende wandeltocht mee te gaan doen!

6) De strijd om tijd – Olivier Pintelon

Iets totaal anders, non-fictie deze keer. Ik vroeg me al een tijdje af of de manier waarop wij leven en werken wel gezond is en nodig voor iedereen. (dit was voor corona begon) Volle dagen werken, moet dat eigenlijk? Pintelon vertelt in De strijd om tijd over de geschiedenis van onze Belgische 38 urenweek en verlofstelsel. Hij maakt de vergelijking met Nederland waar de vrouw bijna altijd minder gaat werken om de kinderen op te vangen. Hij heeft het over het experiment met de 30 uren werkweek in Finland, en hoe gelukkig en productief het alle betrokkenen maakte. Maar toch wil de politiek niet luisteren om het verder te implementeren. Zeer interessant en food for thought!

Gezien: GR5

Op één was er tot vorige zondag GR5, over 3 jongeren die vriendin Lisa willen herdenken door de wandeltocht te herdoen waarbij ze 5 jaar geleden verdween. De GR5 die vanuit Hoek van Holland tot Nice loopt, wordt heel mooi in beeld gebracht. Ik voelde opnieuw de sfeer die ik tijdens het lezen van ‘Camino’ voelde. Ik ben ook grote fan van jonge acteurs Boris Van Severen en Violet Braeckman! Leuk detail: de eerste scène van aflevering 1 werd gefilmd in de kapel van Tielrode in Temse!

Welk boek ben jij aan het lezen of welke serie kan je me aanraden?

Liefs,

SVRine

x x x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.